Sectionaaldeuren Hormann

De elegante Hörmann sectionaaldeuren openen verticaal naar boven. Zo wint u meer plaats in en voor de garage en blijft de volledige doorrijruimte vrij. Sectionaaldeuren passen altijd. De vorm van de deuropening speelt geen rol. Deze kan rechthoekig, afgeschuind, met segmentboog of met rondboog zijn. Daarom zijn Hörmann sectionaaldeuren uitermate geschikt voor renovatieprojecten.

Goede redenen voor garagesectionaaldeuren van Hörmann

Alle deur- en aandrijvingscomponenten worden bij Hörmann zelf ontwikkeld en geproduceerd. Ze zijn honderd procent op elkaar afgestemd en voor uw veiligheid door onafhankelijke, erkende instituten getest en gecertificeerd. Ze worden conform het kwaliteitsmanagementsysteem DIN ISO 9001 in Duitsland vervaardigd en voldoen aan alle eisen van de Europese norm 13241-1. Bovendien werken onze hooggekwalificeerde medewerkers intensief aan nieuwe producten, verdere ontwikkelingen en gedetailleerde verbeteringen. Zo ontstaan octrooien en een exclusieve marktpositie.

Duurtesten onder reële omstandigheden zorgen voor uitgekiende serieproducten met Hörmann-kwaliteit. Om die reden en dankzij uitstekende technische oplossingen evenals een kwaliteitsgarantie zonder compromissen krijgt u bij Hörmann 10 jaar garantie op alle garagesectionaaldeuren en 5 jaar op Hörmann-aandrijvingen.*

* De uitgebreide garantievoorwaarden vindt u op:
www.hormann.com

 

Hörmann loopt met het goede voorbeeld voorop. Daarom dekt de onderneming vanaf 2013 zijn energiebehoefte voor 40 % uit ecostroom en breidt dit permanent uit. Tegelijkertijd worden door de introductie van een intelligent en gecertificeerd energiemanagementsysteemjaarlijks vele tonnen CO2bespaard. En ten slotte, maar niet minder belangrijk, biedt Hörmann producten aan voor duurzaam bouwen. Kom meer te weten over de milieu-activiteiten van Hörmann in de brochure „Wij denken groen".

 

Harmonischer Gesamteindruck

[1] Gelijke profileringsafstanden en onzichtbare paneelovergangen bij deuren met profilering
Garagedeuren van Hörmann onderscheiden zich door een exact gelijkmatig profileringsindeling [A].De panelen zijn zo gevormd, dat de paneelovergangen in gesloten toestand praktisch onzichtbaar blijven. Vergelijk deze eigenschappen maar eens met deuren van andere fabrikanten. 

Desgewenst zijn ook de praktische zijdeuren met hetzelfde profileringsaanzicht als de garagesectionaaldeur verkrijgbaar.

[2] Ongelijkmatige profileringsafstanden [B], [C] door verschillende paneelhoogtes en zichtbare paneelovergangen bij deuren van andere fabrikanten. Zo ontstaat een onrustig deuraanzicht.

[3] Gelijkmatige cassetteverdeling
Voor een harmonieus totaalbeeld zijn de afstanden tussen de afzonderlijke cassetten [D] bij Hörmann-sectionaaldeuren in de hoogte precies gelijk. Dit wordt bereikt doordat de panelen over de gehele hoogte van de deur even hoog zijn. Ook de horizontale afstanden tussen de cassetten in een paneel zijn uniform. Daardoor ontstaat een gelijkmatig deuraanzicht.

Desgewenst zijn ook zijdeuren met dezelfde paneelindeling en hetzelfde aanzicht als de garagesectionaaldeur verkrijgbaar.

[4] Ongelijkmatige cassetteverdeling [E], [F] door verschillende paneelhoogtes bij deuren van andere fabrikanten. Hierdoor onstaat een onrustig deuraanzicht.

Ansichtsgleichheit bei Zarge und Torblatt

Het harmonieus uiterlijk van een deur ontstaat door vele kleine details: het latei- aanpassingspaneel [1] wordt bij witte deuren en in alle oppervlakken altijd met hetzelfde aanzicht als de deurpanelen geleverd. Zo past alles perfect bij elkaar. De zijdelingse kozijnen [2] zijn standaard verkrijgbaar in een wit Woodgrain-oppervlak. Voor sectionaaldeuren in de oppervlakken Sandgrain, Silkgrain of Decograin zijn optionele kozijnbekledingen leverbaar in het oppervlak van het deurpaneel. Bij Micrograin-deuren wordt de kozijnbekleding geleverd in een glad Silkgrain-oppervlak.

Ook voor sectionaaldeuren in kleur en deuren met Decograin-decors zijn optioneel bijpassende kozijnbekledingen [2] verkrijgbaar in het oppervlak en de kleur resp. het decor van de deurpanelen. Het latei-aanpassingspaneel [1] wordt bij deze deuren altijd geleverd in het oppervlak en de kleur resp. het decor van het deurpaneel.

Flächenbündige Sturzausgleichsblende

Bij LPU-deuren is dit in hetzelfde vlak liggende latei-aanpassingspaneel de elegantste oplossing voor een onzichtbare overgang van het paneel naar het deurblad.
Als de deur dicht is, sluit het bovenste deurpaneel vlak aan met het paneel en ligt daarmee in hetzelfde vlak.

Detailgetreue Decograin Oberflächen

De uv-bestendige kunststoffoliebekleding aan de buitenzijde van de stalen panelen zorgt voor een detailgetrouwe, natuurlijke houtlook of een luxe antracietkleurige metaalachtige elegantie. Door de bijzondere bescherming van het oppervlak blijven de 6 Decograin-decors jarenlang aantrekkelijk.

Optimaler Langzeitschutz

De 4 cm hoge kunststof kozijnvoet die bestand is tegen bros worden, omsluit het kozijn in het roestgevoelige gedeelte en beschermt langdurig tegen mogelijke corrosie. Anders dan bij de oplossingen van andere fabrikanten bestaat deze effectieve langdurige bescherming ook bij aanhoudende wateroverlast. Samen met de vloerafdichting van de deur vormt de kozijnvoet ook optisch een geslaagde afsluiting.

 

Een goed geïsoleerde deur wordt vooral aanbevolen indien de garage in de woning geïntegreerd is. Met de Hörmann ThermoFrame kozijnaansluiting verbetert u de al goede isolatie-eigenschappen van de LPU-deur. Het samen met het deurkozijn eenvoudig te monteren zwarte kunststof profiel zorgt voor de thermische onderbreking tussen kozijn en metselwerk en verbetert de isolatie met tot wel 15 %*. De optionele ThermoFrame kozijnaansluiting is verkrijgbaar voor alle Hörmann-sectionaaldeuren. 

* Bij de dubbelwandige garagesectionaaldeur LPU met afmetingen 5000 × 2125 m

Praxisnahe Lösungen

Voor de comfortabele personendoorgang in uw garage verdient een loopdeur zonder drempel aanbeveling. Zo kunt u fietsen of tuingereedschap uit uw garage halen, zonder uw garagedeur te openen. 
Het roestvrijstalen vloerprofiel is slechts 10 mm hoog in het midden en 5 mm aan de randen. Dat vereenvoudigt het overrijden en verkleint het risico op struikelen.

 

Ongenode gasten maken met de automatische sectionaaldeuren van Hörmann nauwelijks kans. Als de garagedeur gesloten is, klikt de optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail, is direct stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd. Deze gepatenteerde deurvergrendeling is volledig mechanisch en werkt dus ook zonder elektrische voeding, in tegenstelling tot de aandrijvingen van veel andere fabrikanten.

Zertifizierte Sicherheit

Het bidirectionele en zeer veilig gecodeerde radiosysteem BiSecur voor aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken, staat voor een toekomstgerichte techniek, voor een comfortabele en veilige bediening van garagedeuren, inrithekken, verlichting en meer. 

De nieuw ontwikkelde, extreem veilige BiSecur- coderingsprocedure met een stabiele, storingsvrije reikwijdte, biedt u de zekerheid dat malafide personen uw radiosignaal niet kunnen kopiëren. Deze coderingsprocedure werd getest en gecertificeerd door de veiligheidsexperts van de Ruhr-Universiteit Bochum en is net zo veilig als onlinebanking.

Komfortable Abfrage der Torposition

U hoeft nooit meer bij weer en wind naar buiten om te kijken of uw garagedeur gesloten is. Met slechts één druk op de toets van de handzender HS 5 BS ziet u, aan de kleur van de geïntegreerde LED, of de garagedeur gesloten is. Desgewenst kunt u de deur sluiten door nogmaals op de toets* te drukken. Comfortabeler en veiliger kunt u uw deur niet sluiten.

Met onze nieuwe app** kunt u in combinatie met de Hörmann BiSecur-gateway, uw Hörmann aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken, uw Hörmann-voordeur*** en andere toestellen gemakkelijk aansturen via smartphone of tablet. 

* Bij bediening zonder zicht op de deur is een extra fotocel vereist. 
** Voor iOS en Android besturingssystemen 
*** Met speciale uitrusting

Ausgezeichnetes Design

De exclusieve BiSecur-handzenders overtuigen niet alleen door het design in zwart of wit, maar ook door de elegante vorm, waardoor ze heel prettig in de hand liggen.

De Hörmann BiSecur-handzenders met optioneel hoogglansoppervlak in pianolak-look zijn voor hun exclusieve design door een internationale jury onderscheiden met de gerenommeerde „reddot design award”.